5 sfaturi pentru un nivel optim al glicemiei și importanța unei hidratări corespunzătoare

5 sfaturi pentru un nivel optim al glicemiei și importanța unei hidratări corespunzătoare

.
Tonicitate: Ce înseamnă hipotonic, izotonic și hipertonic? Citire în curs 5 sfaturi pentru un nivel optim al glicemiei și importanța unei hidratări corespunzătoare 4 minute Următorul Bine ai venit la waterdrop®...Novak Djokovic.

Vrei să-ți menții un nivel normal al zahărului din sânge în timp ce încerci să-ți îmbunătățiți sănătatea și bunăstarea generală? O modalitate de a face acest lucru este să te concentrezi asupra regimului de consum. În acest articol, veți afla câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele cel mai bine.


Care este nivelul normal al zahărului din sânge? Nivelul standard de zahăr din sânge pentru un adult este între 70 și 120 miligrame pe decilitru (mg/dl). Dacă nivelul de glucoză din organism este mai mare decât această limită pentru o perioadă îndelungată de timp, acesta poate fi unul dintre semnele pre-diabetului sau ale diabetului. Un nivel ridicat de zahăr din sânge poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă sau leziuni ale nervilor. Din fericire, există câteva opțiuni ușoare pentru a te ajuta să stabilizezi nivelul normal al zahărului din sânge.


  1. Respectă un regim de hidratare regulat: respectarea unui regim de hidratare este o modalitate excelentă de a ține sub control nivelul de zahăr. Apa ajută la eliminarea excesului de zaharuri din corpul nostru, reglând în același timp metabolismul organismului. Deci, câtă apă ar trebui să bei? Cel puțin 8-10 pahare.
  2. Alege carbohidrații potriviți: carbohidrații individuali diferă între ei. Carbohidrații simpli, care se găsesc în băuturile zaharoase și în alimentele procesate, de exemplu, pot provoca o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge. În locul acestor carbohidrați, concentrează-te asupra carbohidraților complecși, cum ar fi cei care se găsesc în cereale integrale, fructe sau legume. Acești carbohidrați sunt digerați mult mai lent de către organism și reprezintă o sursă de energie mai durabilă.
  3. Fă exerciții fizice în mod regulat: exercițiile fizice și mișcarea reprezintă o modalitate eficientă de a menține un nivel adecvat al zahărului. Activitatea fizică regulată îți poate ajuta organismul să utilizeze insulina mai eficient, având în același timp un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării generale. Încearcă să faci cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi - fie că este vorba de mers pe jos, de înot sau de exerciții la sală.
  4. Gestionează stresul: stresul cronic poate avea un efect negativ asupra nivelului de zahăr. Atunci când ești stresat, corpul tău începe să elibereze hormoni care pot provoca creșterea glicemiei. De aceea, este important să îți îngrijești și sănătatea mentală prin tehnici de relaxare, cum ar fi meditația sau respirația profundă.
  5. Discută cu medicul tău: dacă ai o problemă cu zahărul din organism sau ai simptome de hiperglicemie sau hipoglicemie, consulta-te cu medicul tău. Acesta îți poate oferi sfaturi mai specifice, personalizate, pentru a te ajuta să-ți stabilizezi glicemia.

Menținerea unui nivel echilibrat al zahărului din sânge este importantă pentru sănătatea și bunăstarea ta generală. Dacă urmezi o dietă echilibrată, faci exerciții fizice în mod regulat, te hidratezi corespunzător, îți monitorizezi glicemia și te consulți cu medicul tău, poți să îți menții glicemia sub control și să reduci riscul de complicații.

Resurse:


"Blood glucose levels." NHS, National Health Service, www.nhs.uk/conditions/diabetes/blood-glucose-levels/.

"Normal Blood Sugar Levels for Adults." Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 27 Mar. 2018, www.mayoclinic.org/diseases-conditions/diabetes/in-depth/normal-blood-sugar/art-20046628

"The importance of hydration." European Hydration Institute, www.eurhyd.org/the-importance-of-hydration/.

"Carbohydrates: Simple and Complex." European Food Information Council, 20 Mar. 2018, www.eufic.org/en/healthy-living/article/carbs-simple-and-complex.

"Simple vs. Complex Carbs." Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 29 Mar. 2018, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/simple-vs-complex-carbs/art-20044293.

"Exercise and Type 2 Diabetes." American Diabetes Association, www.diabetes.org/living-with-diabetes/treatment-and-care/physical-activity/exercise-and-type-2-diabetes.

"Managing Stress to Control Blood Sugar." American Diabetes Association, 18 Mar. 2020, www.diabetes.org/living-with-diabetes/treatment-and-care/mental-health-and-diabetes/managing-stress.

"Physical activity and diabetes." Diabetes UK, www.diabetes.org.uk/guide-to-diabetes/enjoy-food/physical-activity-and-diabetes.

"Stress and diabetes." Diabetes UK, www.diabetes.org.uk/guide-to-diabetes/managing-your-diabetes/stress.