Spune nu asteniei de primăvară o dată pentru totdeauna!

Spune nu asteniei de primăvară o dată pentru totdeauna!

.
Știi de ce astăzi este o zi deosebită? Citire în curs Spune nu asteniei de primăvară o dată pentru totdeauna! 4 minute Următorul Ziua Mondială a Apei

Uită de insomnie, creștere în greutate, depresie și iritabilitate... acestea sunt simptome tipice ale asteniei de primăvară care-ți pot strica primele zile însorite. Pentru a le evita, trebuie doar să folosești câteva trucuri pentru a-ți ajuta organismul să se refacă rapid.

 

Împotriva insomniei - o baie ușoară de dimineață

 

Iarna, din cauza expunerii mai reduse la lumina soarelui, nivelul de melatonină, așa-numitul "hormon al somnului", crește în organismul nostru. Odată cu primăvara, pe măsură ce zilele devin mai lungi, acest nivel scade treptat, ceea ce poate provoca probleme temporare de somn. Lumina soarelui de dimineață ajută organismul să "reseteze" ciclul biologic ce prevede când este timpul să ne trezim și când să mergem la culcare. De asemenea, controlează procesele biologice precum digestia, pofta de mâncare și temperatura corpului. Prin urmare, merită să-ți acorzi cel puțin 10 minute dimineața, după ce te trezești, pentru a te relaxa. Poți încerca să faci o baie, de exemplu. Lumina naturală de dimineață crește nivelurile sănătoase de cortizol, care trezește organismul și are un efect pozitiv asupra imunității, digestiei și capacității de concentrare.

 

Piele uscată și ochi umflați - hidratare

 

Aerul uscat și rece, hainele călduroase și aportul redus de lichide din cauza reducerii senzației de sete, pot duce treptat la deshidratarea organismului. Refacerea lichidelor este esențială pentru o termoreglare sănătoasă, pentru absorbția nutrienților și a oxigenului și pentru eliminarea toxinelor. Cu ajutorul unei termoreglementări adecvate, starea pielii tale se va îmbunătăți în câteva zile, te vei simți mai bine și îți va fi mai ușor să ții la distanță excesele alimentare din timpul iernii. Așadar, fă ca hidratarea regulată să facă parte din rutina ta zilnică. Organismul uman confundă adesea foamea și setea, așa că bea întotdeauna un pahar de apă înainte de mese pentru a evita consumul inutil de calorii.

 

Pentru depresie - suplimentarea cu vitamine

 

Oricât de mult te-ai strădui, până la sfârșitul iernii rezervele tale de vitamine vor fi aproape sigur epuizate. Fructele proaspete de sezon și soarele din belșug sunt încă pe cale să apară, așa că fă-ți rezerve de vitamine pentru cel puțin trei luni. Vitamina D și vitamina C sunt esențiale pentru funcționarea sistemului imunitar, iar vitamina B12 pentru condiția fizică mentală și funcționarea sistemului nervos central. Magneziul este important pentru buna funcționare a sistemului nervos, a sistemului circulator, a mușchilor și a rinichilor.

 

Pentru iritabilitate - mersul pe jos

 

Exercițiile fizice produc serotonină, ceea ce îmbunătățește starea de spirit și eliberează endorfine ce induc o stare generală de bine, și contracarează durerea. Doar o jumătate de oră de exerciții fizice ușoare pe zi are un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Exercițiile fizice scad tensiunea arterială, îmbunătățesc digestia, cresc capacitatea pulmonară și îmbunătățesc circulația, astfel încât mai mult oxigen și mai mulți nutrienți ajung la celulele și organele pielii. O plimbare plăcută ne umple de mulțumire și ne ajută, de asemenea, să ne adunăm gândurile.

 

Atenție la sentimente

 

Dacă simți că starea ta de spirit negativă sau depresia depășește oboseala temporară, consultă un profesionist. Există afecțiuni comune ale căror simptome sunt aproape identice cu cele ale asteniei de primăvară. Un simplu test de sânge îți poate verifica nivelul hormonilor, echilibrul vitaminelor și poate preveni multe neplăceri sau boli ulterioare. Dacă, în ciuda razelor naturale, starea ta de spirit continuă să se deterioreze și nu te simți bine, nu ezita să ceri ajutorul celor dragi, prietenilor sau profesioniștilor.