Cât de multă apă trebuie să bei pe zi?

Cât de multă apă trebuie să bei pe zi?

.

Puțini oameni beau zilnic cantitatea necesară de apă curată. Cu toate acestea, până la 50-60% din corpul unui adult este format din apă.

Cât de multă apă trebuie să bei pe zi?

Puțini oameni beau zilnic cantitatea necesară de apă proaspătă. Consumul zilnic de lichide este ușor de calculat - 0,5 litri la fiecare 15 kg de greutate. Aceasta înseamnă că o persoană care cântărește 80 kg ar trebui să bea 2,5 l de lichide pe zi. Această valoare este calculată pentru o doză optimă zilnică. Adică, fără activități sportive, fără temperaturi tropicale exterioare. Cei 2,5l includ lichidele pe care le ingerăm odată cu mesele.

Cum te poți motiva să bei apă?

Uneori este necesar să ne ajutăm corpul și mai ales mintea să asimileze lichidele necesare. Aromatizarea apei este așadar indicată. Avem mai multe variante, începând de la a adăuga bucăți de fructe sau ierburi aromatice în apa de băut. Dar posibilitățile sunt limitate. Mango, pepene verde, ginseng și maracuja, baobab sau lămâie verde nu sunt tot timpul la îndemână. De aceea, alegem Microdrinkuri adecvate cu vitamine și antioxidanți, fără zahăr, coloranți artificiali și cantități mari de conservanți inutile.

Cum te motivezi să te hidratezi?