Cum să știi dacă organismul tău duce lipsă de electroliți?

Cum să știi dacă organismul tău duce lipsă de electroliți?

.
Pentru un viitor mai bun Citire în curs Cum să știi dacă organismul tău duce lipsă de electroliți? 4 minute

Dureri de cap, crampe musculare, oboseală cronică, dar și retenție excesivă de apă în organism. Acestea nu sunt singurele simptome ale lipsei de electroliți din organism. De ce sunt acești electroliți atât de esențiali pentru noi? Și cum ne pot ajuta nu doar în timpul sportului, ci și în timpul insolației sau al problemelor intestinale?

Chiar dacă nu a auzit niciodată de electroliți, o persoană cu greu ar putea să se descurce fără ei. Ei reprezintă până la 60% din corpul nostru!

Aceștia sunt minerale ionizate care dobândesc o sarcină pozitivă sau negativă atunci când intră în contact cu apa. Acest lucru le permite să răspândească entuziasmul, să transmită reacții și, mai ales, să reglementeze distribuția apei în afara și în interiorul celulelor. Prin urmare, se poate spune că electroliții sunt cei care ne mențin celulele perfect hidratate.

 

Ce electroliți poți găsi în băuturile noastre Microlyte?

Sodiu
  • Menține echilibrul lichidelor corporale (homeostazia)
  • Reglează tensiunea arterială
  • Menține buna funcționare a mușchilor și a inimii
Potasiu
  • Menține echilibrul apei și al electroliților în organism
Magneziu
  • Implicat în procesul de diviziune celulară și în menținerea dinților și oaselor sănătoase
Calciu
  • Asigură rezistența oaselor și a dinților
Clor
  • Menține echilibrul acizilor, transmite impulsurile nervoase și reglează circulația lichidelor

 

Ce se întâmplă atunci când ai o deficiență de electroliți?

Lipsa de electroliți poate provoca oboseală cronică, dureri de cap, digestie deficitară sau constipație, furnicături la nivelul extremităților, senzație frecventă de sete, bătăi neregulate ale inimii, precum și o creștere aparentă în greutate din cauza retenției de apă.

În schimb, conform unor studii recente, electroliții pot ajuta în cazul durerilor de cap, pot îmbunătăți somnul, pot favoriza funcția cardiacă și chiar pot reduce depresia.

 

Când trebuie să bei electroliți?

 

În timpul sportului

Electroliții sunt cel mai adesea eliminați din organism prin transpirație excesivă. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că sunt absolut esențiali pentru sportivi și că ar trebui să ai grijă să îi refaci după fiecare exercițiu.

 

 

Oferă-ți un regim de hidratare adecvat cu Sticlele și Cănile noastre Termo Multifuncționale. Acestea vor menține temperatura băuturii tale în orice situație.

 

În timpul verii

Căldura și transpirația excesivă sunt o mare presiune asupra organismului. În locul băuturilor zaharoase, alege Microlyte BERRY, cu minerale și vitamine fără a-ți supraîncărca organismul cu zahăr inutil.

 

Pentru insolație sau epuizare din cauza căldurii

Nu ne putem sătura de soare, mai ales după iarnă. Dar dacă exagerezi, nimic nu este mai bun decât să îți hidratezi corpul și să le oferi celulelor tale ionii necesari. Organismul se poate astfel regenera mai repede și poți combate chiar și durerile de cap.

 

În timpul gripei intestinale

Apropierea sezonului de sărbători aduce nu numai aventuri, ci și probleme intestinale. După vărsături sau diaree, electroliții sunt recomandați pentru a reface mineralele pierdute din organism. În plus, vitaminele din gama noastră Microlyte asigură o mai bună combatere a infecțiilor în organism.

 

Setul de degustare Microlyte este la propriu plin de vitamine! Acesta conține vitaminele A, B1, B3, B5, B6, B7, B7, B12, C și E.

 

După o petrecere

Alcoolul este extrem de deshidratant, așa că nu trebuie să uiți de electroliți nici măcar în timpul petrecerilor încinse. Este o idee bună să consumi o băutură răcoritoare înainte de a te culca, pentru a te asigura că-ți vei calma senzația de gură uscată și o eventuală durere de cap.

Un regim de hidratare inteligent este pur și simplu benefic!

Citește în continuare